home

Разно

  следни 32 записи  

Пребарај

Се вчитува...

Фази на Месечина

Сончева активност

Интересно

Најголемите ѕвезди спаѓаат во групата на црвени суперџинови. Тие имаат радиуси кои се споредливи со орбитите на Сатурн и Јупитер, што ги прави помеѓу 1 200 и 2 400 пати поголеми од Сонцето.

САД преку социјалните мрежи

Македонски Star Trek фан клуб
Astronomski Magazin (на Спрски јазик)
Copyright © Скопско астрономско друштво | Изработено од Medium3