home
  следни 32 записи  

Пребарај

Се вчитува...

Фази на Месечина

Сончева активност

Интересно

Најголемата привидна магнитуда на нова во последно време (од 17 век наваму) била -1,1, забележана како Nova Aquilae во 1918 година. Следната најсветла била Nova Persei во 1901 година со магнитуда 0. Стапката на појавување на нова видлива со голо око во 20-от век била на секои 3 години.

САД преку социјалните мрежи

Македонски Star Trek фан клуб
Astronomski Magazin (на Спрски јазик)
Copyright © Скопско астрономско друштво | Изработено од Medium3